Skip to main content

پلاستر چیست؟ | کاربرد انواع پلاستر در ساختمان

|

پلاستر چیست

در ساخت هر سازه ساختمانی تمامی مراحل باید به درستی یکی پس از دیگری اجرا شوند، تا سازه ساختمانی بر اساس استانداردهای جهانی و همچنین شالوده‌های مهندسی بنا گذاری شود، یکی از مراحل بسیار مهم و اساسی در ساخت هر سازه ساختمانی پلاستر کاری می‌باشد. در خصوص پاسخ به سوال پلاستر چیست؟ این گونه می‌توان عنوان کرد که پلاستر نوعی متریال ساختمانی است که حالت خمیری شکلی دارد و به صورت یک لایه پوششی نازک مورد استفاده قرار می‌گیرد، پلاستر به دلیل کاربرد بسیار گسترده ای که دارد، به یکی از بخش های جدایی ناپذیر در ساخت سازه ساختمانی تبدیل شده است، در پاسخ به سوال پلاستر چیست؟

در واقع می‌توان اشاره کرد، که پلاستر مواد پودری خشکی هستند، که در مراحل مربوط به پلاستر کاری به صورت خمیری شکل در آمده و در نهایت پس از خشک شدن حالت این ماده تغییر پیدا می‌کند، این محصول در طی فرایند خاصی طراحی و تولید می‌شود و دارای خواص فیزیکی و مکانیکی متفاوتی است، که به همین علت در ساخت سازه های ساختمانی همیشه حرف اول را می‌زند.

 

پلاستر چیست؟

 

پلاستر کاری چیست

 

یکی از متداول ترین عایق های ساختمانی که در مراحل ساخت سازه از آن استفاده می‌شود، پلاستر می‌باشد، پلاستر از اختلاط آب با گرما در طی یک فرایند خاص حالت کریستالی به خود می‌گیرد و در نهایت در مجاورت با هوا به صورت تدریجی خشک می‌شود، پلاستر پس از خشک شدن کاملا در برابر تغییرات دمایی و حتی ضربه مقاوم می‌شود، این خمیر مربوط برای پوشش قسمت های مختلف نظیر: کف، سقف و دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد، در تولید پلاستر تمامی نکات مربوط رعایت شده است، به همین علت این متریال ساختمانی هیچ گونه کم و کاستی ندارد، پلاسترهای امروزی دارای ویژگی های خاصی هستند، که سایر نمونه های قبلی بدین شکل نیستند، انواع پلاستر در ساخت سازه های ساختمانی همیشه نقش پررنگی داشته اند.

پلاستر از مواد بهبود یافته ای تولید شده است، به همین علت در برابر عوامل مخرب محیطی کاملا مقاوم است، چگالی کم و عدم ایجاد ترک در بافت پلاستر از ویژگی های اصلی این متریال ساختمانی به شمار می‌آید، پلاستر در مجاورت با هوا به صورت آنی خشک می‌شود، پلاسترهای جدید در برابر زلزله و رطوبت بیشترین میزان از مقاومت را از خود نشان می‌دهند.

 

 

کاربرد پلاستر چیست؟

این متریال ساختمانی به واسطه کاربرد بسیار گسترده ای که دارد، به یکی از محبوب ترین محصولات ساختمانی در سال های گذشته تبدیل شده است، کاربرد پلاستر محدود به چند مورد جزئی نیست و حتی در بخش های مختلف ساختمانی از انواع پلاستر همیشه استفاده می‌شود، این پلاسترها مقاومت دیواره های سازه ها را تا سرحد قابل توجهی افزایش می‌دهند و به طور کامل هر بخشی از سیمان کاری را پوشش می‌دهند، پلاستر در برابر یک عایق کاملا استاندارد شناخته می‌شود، که از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند. پلاستر باعث زیبایی بیشتر قسمت های مختلف سازه می‌شود و اصلی ترین کاربرد انواع پلاستر عایق بندی سازه می‌باشد. پلاستر در عایق بندی سقف شیروانی نیز می‌تواند کاربرد بسیاری داشت باشد.

این محصول حتی به عنوان یک عایق حرارتی نیز شناخته می‌شود، بر اساس آخرین داده ها و بررسی های کارشناسی استفاده از پلاستر در جهت ایجاد زیبایی، ایمنی بیشتر و ایجاد یک عایق استاندارد در سازه یک الزام به شمار می‌آید، بر اساس نیاز خود می‌توانید در بخش های مختلف سازه ساختمانی نسبت به پلاستر کاری اقدام کنید. علاوه بر این محصول انواع پشم سنگ نیز به عنوان عایق حرارتی دوسدار محصیط زیست به کار می‌رود.

 

آشنایی با انواع پلاستر

 

انواع پلاستر

 

برخلاف تمامی باورها پلاستر انواع مختلفی دارد و شما بر اساس نیاز خود باید بهترین نوع پلاستر را انتخاب کنید، کیفیت تمامی نمونه های مشابه کاملا یکسان است و فقط به لحاظ کارایی تفاوت فاحشی با یکدیگر دارند. انواع پلاستر از متریال خاصی تولید شده اند و تمامی نکات مربوط در تولید هر یک از پلاسترها همیشه رعایت می‌شود، تا محصول نهایی هیچ گونه کم و کاستی نداشته باشد، انواع پلاستر درجه یک و استاندارد شامل موارد زیر هستند:

 

  • پلاستر گچی

این پلاستر از مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه برخوردار می‌باشد و بر پایه مواد گچی طراحی و تولید شده است، پلاستر گچی بیشتر به منظور زیبایی بخش های مختلف سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد، پلاسترهای گچی با کمترین قیمت ممکن قابل خریداری می‌باشند‌. در این نوع پلاستر ها از گچ های سنتی به جای گچ پلیمری یا نانو استفاده شده است. برای اطلاع از آن که این نوع گچ چه تفاوتی با نوع سنتی دارد مقاله ” گچ نانو ” را بخوانید.

 

  • پلاستر سیمانی

این نوع از پلاسترها برای قسمت خارجی سازه و به عنوان زیر سازه نمای ساختمانی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند، درصد اختلال در آب این پلاستر بسیار کمتر است و از مقاومت قابل توجهی برخوردار می‌باشد، این محصول در مقایسه با ویژگی هایی که در اختیار کاربر قرار می‌دهد، یک نوع عایق رطوبتی و ارزان قیمت شناخته می‌شود. البته خرید عایق رطوبتی تشکیل شده با فناوری نانو کاربردهای گسترده‌تری در آب بندی خواهد داشت.

 

 

  • پلاستر آهکی

این نوع از پلاستر از ترکیب آهک، ماسه و کمی سیمان تولید می‌شود، یک لایه نازک از پلاستر آهکی تا سال ها می‌توانید خواص فیزیکی خود را حفظ کند و به راحتی دچار ترک نمی‌شود، در خرید پلاستر آهکی توجه کافی داشته باشید، تا بهترین نمونه را انتخاب کنید.

 

  • پلاستر ضد آب

پلاستر ضد آب ساختمانی یک ماده پوششی است که برای محافظت از دیوارها و سطوح در برابر نفوذ آب و رطوبت استفاده می‌شود. این نوع پلاستر، به ویژه در ساختمان‌هایی که در معرض شرایط مرطوب یا آب و هوای نامناسب قرار دارند، بسیار مفید است.  این پلاستر دیوارها و سطوح را در برابر نفوذ رطوبت محافظت می‌کند، که از رشد قارچ و کپک جلوگیری می‌کند. همچنین با جلوگیری از نفوذ آب، پلاستر ضد آب به حفظ ساختار و دوام ساختمان کمک می‌کند.
به طور کلی، استفاده از پلاستر ضد آب ساختمانی یک راهکار مؤثر برای افزایش دوام و عمر ساختمان‌ها در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت و آب است.

 

حتما بخوانید: معایب رنگ نانو

 

روش اجرای پلاستر چگونه است؟

 

خمیر پلاستر در ساختمان

 

یکی از پرسش های بنیادی در خصوص این محصول بدون هیچ شک و شبهه ای قطعا پلاستر کاری چیست؟ می‌باشد، در این شیوه یک لایه نازک از هر نوع پلاستری در موقعیت مکانی مختلفی اجرا می‌شود، قبل از اجرای پلاستر موقعیت مکانی مد نظر در سازه ساختمانی زیرسازی می‌شود، تا پلاستر کاری به نحو احسن انجام شود. در پلاستر کاری مهارت فردی که آن را اجرا می‌کند، حرف اول را می‌زند، چون در تمامی بخش ها باید پلاستر با ضخامت یکسان پخش شود. به زبان دیگر پاسخ پرسش پلاستر کاری چیست؟ می‌توان اشاره کرد، روشی قدیمی و با قدمت بیش از ۷۰۰ سال است، که به کمک افراد باتجربه و فعال در این زمینه اجرا می‌شوند. اجرای مراحل یکی پس از دیگری در پلاستر کاری حرف اول را می‌زند.

 

نتیجه گیری

پلاستر در رده بهترین و محبوب ترین متریال ساختمانی قرار دارد، که به راحتی در هر مکانی قابل اجرا می‌باشد، پلاستر کاری در سازه ساختمانی نیازمند یک کادر حرفه ای و تخصصی در این زمینه است، انواع پلاستر به دسته بندی مختلفی تقسیم می‌شوند، که ویژگی و قیمت هر محصولی با دیگری کاملا متفاوت می‌باشد. پلاستر با قیمت ارزان و مناسبی در حال حاضر قابل خریداری می‌باشد، در اجرای پلاستر کاری دقت به جزئیات بسیار مهم و ضروری است.

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *