Skip to main content

گچ پلیمری چیست؟ | آشنایی با مزایا و معایب گچ پلیمری

|

گچ پلیمری چیست

گچ پلیمری چیست؟

امروزه در صنعت پوشش های ساختمانی شاهد تحولاتی در ساختار فیزیکی و نوع عملکرد پوشش ها و اجرای آنها هستیم، یکی از ایـن تحولات، ظهور گچ پاششی پلیمری است که به عنوان یک پوشــــش نوین در دنیا شناخته شده است. گچ پلیمری معایب گچ های معمولی ساختمانی از جمله زودگیر بودن، مقاومت پایین در برابر رطوبت و دور ریز گچ را از بین برده است.

در بین برخی پیمانکاران، گچ کاران و مجریان، گچ پلیمری با اصطلاح گچ ضد رطوب، گچ عایق رطوبت، گچ مقاوم در برابر رطوبت شناخته شده است. این گچ روی انواع مصالح ساختمانی یا متریال مختلف از جمله آجر، بتن، فوم، سفال، سیمان، لیکا و هبلکس و… قابل اجرا است. دیرگیر بودن و فرصت دادن به گچ کار جهت اصلاح کار یکی از مزیت های برتر گچ پلیمری نسبت به گچ معمولی می‌باشد.

 

ترکیبات اصلی گچ پلیمری

گچ پلیمری پاششی با توجه به استفاده از افزودنی‌ های پلیمری و ماده معدنی پرلیت در ترکیبات آن دارای مزایای قابل توجهی مانند قابلیت استفاده در ماشینهای گچ پاش، زمان گیرش بیشتر، وزن سبک تر و خصوصیات عایق بهتر نسبت به گچ‌های معمولی می‌باشد. از جمله مزایای مهم این ترکیبات زمان گیرش بالا می‌باشد که با توجه به این ویژگی، می‌توان گچ را در دستگاه گچ پاش استفاده کرد که سرعت اجرای گچ کاری را به حدود 200 الی 250 متر مربع در روز افزایش می‌دهد.

   

انواع گچ پلیمری

گچ های پلیمری در 2 مدل زیرکار و سفید کاری، تولید می‌شود. مدل سفید کاری این محصول که به ساتن هم معروف است به صورت دستی اجرا می‌شود اما مدل زیرکار این محصول هم به صورت دستی و هم به صورت پاششی (با استفاده از دستگاه گچ پاش) اجرا می‌شود.

  NAX-GYP

NAX-GYP یک نمونه محصول پلیمری است که توسط شرکت نانو آکسون با کیفیت بسیار بالا تولید و ارائه می‌شود؛ این محصول لایه ای یکپارچه، بدون درز و مقاوم در برابر حرارت و رطوبت بر روی سطح دیوار و سقف ایجاد می‌کند. تصویر این محصول به صورت زیر است:

  گچ پلیمری  

جهت خرید و یا دریافت مشاوره در رابطه با این محصول و یا سایر محصولات شرکت آکسون، تنها کافی‌ست با شماره 02147631000 تماس حاصل فرمایید.

 

مزایای گچ پلیمری

  1. زمان گیرش بالا برای اصلاح گچ کاری
  2. عایق صوت، حرارت و رطوبت
  3. پرت مصالح بسیار کم و ناچیز
  4. مقاومت بیشتر در برابر ضربه
  5. عدم ترک خوردگی در سطح
  6. اجرای تک مرحله ای بدون زیر سازی گچ و خاک
 
حتما بخوانید: پلاستر چیست
 

معایب گچ پلیمری

در واقع گچ های پلیمری معایب خاصی ندارند و حتی تمام معایب گچ های سنتی را پوشانده‌اند، اما در رابطه با نحوه اجرای آن باید دقت لازم را داشته باشید و از متخصصان کمک بگیرید.

اگر بخواهیم یک بررسی همه جانبه داشته باشیم، می‌توان گفت این گچ مقاومت بسیار بالایی در برابر صدا، حرارت و رطوبت دارد، اما این شرایط تنها زمانی امکان پذیر است که شرکت سازنده این محصول از ترکیبات به صورت درست و دقیق استفاده کند و مواد ترکیبی خالص باشند. نانو آکسون شرکتی قابل اعتماد در این زمینه است که شما به سادگی می‌توانید با دریافت مشاوره از کارشناسان، سازه خود را به صورت کاملا بهینه ارتقا دهید.

 

جدول مقایسه گچ پلیمری و گچ سنتی

ویژگی: گچ پلیمری گچ سنتی
مقاومت مکانیکی: 160  kg /cm ^ 2 70  kg /cm ^ 2
پرت مصالح: پایین بسیار زیاد
زمان گیرش: 60 الی 120 دقیقه 5 الی 10 دقیقه
نوع استفاده: دستگاه گچ پاش به صورت دستی
نیروی انسانی: کمتر بیشتر
عایق صدا: مناسب، به علت تراکم بالا ضعیف
عایق حرارت: مناسب، به علت تراکم بالا ضعیف
عایق رطوبت: بسیار مناسب بسیار ضعیف
  نتیجه گیری

به دلیل تبلیغات گسترده انجام شده توسط واحدهای تولید کننده انواع گچ پاششی در کشورهای آمریکایی و اروپایی، بسیاری از فعالان صنعت ساختمان، به مزایای خاص استفاده از گچ پلیمری پاششی آگاهی دارند. این در حالی است که در کشور ایران، فقط در بخش بسیار ناچیزی از فعالیت های ساختمانی از گچ پاششی بهره گیری می‌شود. به امید روزی که صنعت ساختمان ایران از تکنولوژی های نوین حمایت بیشتری انجام دهد و به سادگی از این صعنت عبور نکند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *