Skip to main content

کاشت میلگرد چیست؟ ( مراحل + عمق کاشت میلگرد )

|

کاشت میلگرد

در حال حاضر در ساخت سازه های ساختمانی تنها نکته ای که از اهمیت قابل توجهی برخوردار می‌باشد، تامین امنیت بیشتر در سازه است، تحت چنین شرایطی احتمال بروز هرگونه حادثه ای در موقعیت های حساس کاهش پیدا می‌کند. روش های جدید جهت افزایش مقاومت و استحکام سازه مطابق با شالوده های نوین مهندسی ایجاد شده اند و ریسک بروز هرگونه حادثه احتمالی را به حداقل می‌رساند.

یکی از بهترین روش ها برای ایجاد امنیت تکمیلی در سازه ساختمانی کاشت میلگرد می‌باشد، هم اکنون کاشت و قرار دادن میلگرد یک روش تست شده و استاندارد است، که در اغلب پروژه های ساختمانی اجرا می‌شود، همچنین کاشت میلگرد باید با دقت بسیار بالایی انجام شود، تا مشکل خاصی به وجود نیاید، این روش برای مقاومت بیشتر سازه های بتنی روشی ایده آل به شمار می‌آید و حتی در مقایسه با دیگر روش ها با هزینه ای کمتر قابل اجرا است، کاشتن میلگرد باید حتما با بهترین متریال و در موقعیت مناسب انجام شود.

 

منظور از کاشت میلگرد چیست؟

ممکن است برای شما هم این سوال به وجود بیاید که منظور از کاشت میلگرد چیست؟ در ادامه این مفهوم را بررسی خواهیم کرد، در واقع کاشت آرماتور یک روش کاملا تایید شده در دنیای مهندسی است، که بر اساس اصول حاکم اجرا می‌شود. کاشتن میلگرد یک شیوه قابل اعتماد جهت ایجاد مقاومت بیشتر است، عمق کاشت میلگرد بر اساس موقعیت آن متغیر می‌باشد، در این شیوه در لایه های مختلف بتنی میلگردهایی با سایز مختلف در ابعاد مشخص و با فاصله های یکسان کاشت می‌شود.

در اصطلاح عامیانه این گونه می‌توان عنوان کرد، که کاشتن میلگرد روشی جدید و منحصر به فرد در جهت ایجاد مقاومت مضاعف در سازه ساختمانی است. بعد از اتمام کاشتن میلگرد بررسی های لازم انجام می‌گیرد، این روش در سازه های ساختمانی بزرگ و کوچک قابل اجرا می‌باشد و هیچ گونه محدودیتی از این بابت وجود ندارد. البته نکته حایز اهمیت این است که در زمان ساخت و ساز به محاسبه وزن میلگرد دقت داشته باشید.

 

دلایل کاشت میلگرد در بتن

 

عمق کاشت میلگرد در بتن

 

پارامترهای مختلفی به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کاشت بتن در میلگرد دخیل هستند، اما به طور کلی بهترین مکان برای کاشتن میلگرد در عمق های متناسب و استاندارد بتن می‌باشد. شما به کمک قرار دادن میلگرد در بتن می‌توانید در سازه های ساختمانی امنیت ۱۰۰ درصدی را تجربه کنید، این روش هنگام بروز زلزله سازه ساختمانی شما را حفظ می‌کند و باعث توزیع فشار و وزن سازه در بخش های مختلف می‌شود، عمق کاشت میلگرد در بتن بر اساس نظریه های مهندسی در نظر گرفته شده و حتی در عمق های بیشتر کاشت میلگرد می‌تواند نتایج بهتری را به وجود بیاورد.

قرار دادن میلگرد در بتن برای نبشی کشی داخل چاله آسانسور حتما باید صورت بگیرد و حتی باعث تقویت ستون و اتصالات مختلف در سازه می‌شود. قرار دادن میلگرد در بتن باعث انجام بهتر و سریع تر کاشت بولت در قسمت های زیرین سقف می‌شود. بتن بهترین بستر جهت کاشتن میلگرد به شمار می‌آید، که هنگام اجرای این فرایند بتن به لحاظ ساختاری دچار تغییر شکل نمی‌شود و همچنین از اصلی ترین دلایل کاشت میلگرد در بتن ایجاد اتصالات داخلی به بهترین شکل است. همانطور که گفته شد از این روش برای مقاوم کردن ساختمان ها استفاده می‌شود، جهت آشنایی با سایر روش های مقاوم سازی ساختمان می‌توانید مقاله دیگر ما را مطالعه کنید.

 

مراحل کاشت میلگرد

تمامی مراحل مربوط به کاشتن میلگرد باید یکی پس از دیگری طی شوند، تا میلگردهای کاشت شده، وظایف خود را به درستی اجرا کنند، مراحل قرار دادن میلگرد باید به صورت دقیق رعایت شوند و اجرای تمامی مراحل یک الزام به شمار می‌آید، مراحل کاشت میلگرد در بتن شامل موارد ذیل هستند:

  • گام اول: ابتدا سوراخ کاری در سطح بتن انجام می‌شود، بر اساس ضخامت بتن از وسیله های مختلفی نظیر: دریل و مغزه گیر استفاده می‌شود و سپس بتن های تراشیده شده خارج می‌شود و در داخل سوراخ هوا دمیده می‌شود.
  • گام دوم: در مرحله بعدی پاکسازی محل بتن برای بار دوم صورت می‌گیرد، تا با اطمینان خاطر بیشتر کاشت بتن انجام شود، سپس پاکسازی نهایی بر اساس متدهای گوناگون انجام خواهد گرفت.
  • گام سوم: در این مرحله چسپ مخصوص میلگرد در داخل حفره های ایجاد شده تزریق می‌شود و سپس میلگردها در جای خودشان قرار داده می‌شوند.
  • گام چهارم: در نهایت بررسی های لازم انجام می‌گیرد، تا از نصب میلگردها بتوان اطمینان خاطر پیدا کرد و سپس در قسمت های بعدی کاشت آن انجام می‌گیرد، عمق کاشت میلگرد در بتن معمولا در مراحل اول بررسی می‌شود.

در انجام فعالیت های ساختمانی نکته بسیار مهم رعایت اصول ایمنی میباشد. در مقاله ” hse چیست ” بیشتر در این مورد مطالعه نمایید.

 

 

عمق کاشت میلگرد در بتن چقدر است؟

 

کاشت میلگرد چیست

 

از اصلی ترین نکاتی که هنگام کاشتن میلگرد در بتن همیشه باید به آن توجه کافی داشت، عمق قرار دادن میلگرد در تایل های بتنی سازه ساختمانی می‌باشد، این مرحله از حساسیت بسیار بالایی همیشه برخوردار است. عمق کاشت به دو عامل مهم مقاومت کششی و سایز بولت بستگی دارد و مهندسین ناظر در پروژه ساختمانی با در نظر گرفتن این دو عامل مهم اقدام به قرار دادن میلگرد در داخل بتن می‌کنند، معمولا عمق کاشت میلگرد در بتن عددی بین ۱۱۰ تا ۲۵۰ میلی متر می‌باشد، با انتخاب بهترین عمق جهت کاشتن میلگرد شما می‌توانید بهترین نتایج را دریافت کنید.

در محاسبه عمق باید دقت را در اولویت اول قرار داد، در سازه هایی با مقاومت کششی کمتر نباید کاشت میلگرد در عمق زیاد باشد، در تعیین عمق کاشت رعایت نکات مهم ضروری و الزام آور است.

 

حتما بخوانید: وال مش چیست

 

نتیجه گیری

از بهترین راهکارهای ارائه شده در دنیای مهندسی جهت تامین امنیت بیشتر در سازه ساختمانی قطعا استفاده از میلگرد می‌باشد، این روش در کوتاه ترین زمان ممکن قابل اجرا است و حتی بهترین بستر برای کاشت این ابزار در بتن می‌باشد. مراحل کاشتن میلگرد باید حتما به درستی توسط تکنسین های حرفه ای اجرا شوند و عمق کاشت میلگرد در بتن باید به دقت تعیین شود، تا هیچ گونه حادثه ای در آینده به وجود نیاید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *