Skip to main content

سقف وافل چیست؟ ( نحوه اجرا + مزایا و معایب سقف وافل )

|

سقف وافل

یکی از نکات بسیار مهمی که در ساخت هر سازه ساختمانی باید مورد توجه قرار بگیرد، ایمنی کلی سازه در هر حالتی می‌باشد، پارامترهای مختلفی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در تعیین امنیت سازه دخیل هستند، اما مهم ترین نکته در اجرای امنیت سازه های ساختمانی بهره گیری از متریال با کیفیت و جدید است. چنین متریالی امنیت سازه را تحت هر شرایطی تامین می‌کنند و از بروز هرگونه حادثه احتمالی جلوگیری کرده و ایمنی ۱۰۰ درصدی سازه تامین می‌شود.

نسل جدیدی از مصالح ساختمانی که شالوده های نوین مهندسی در آن به درستی رعایت شده است، سقف وافل می‌باشد، در پاسخ سوال سقف وافل چیست؟ این گونه می‌توان عنوان کرد که سقف وافل متریال ساختمانی است، که حالت شبکه ای و مشبک دارد، که در قسمت سقف قرار گرفته و همچنین در لیست سازه های بتنی است، این سازه بر اساس اصول نوین مهندسی روز طراحی و تولید شده و از هر نظر بی نقص و متفاوت می‌باشد، معایب این نوع سقف در مقایسه با ویژگی بی شمار این محصول بسیار محدودتر می‌باشد، ایمنی در سازه ساختمانی در هر شرایطی به کمک این سازه یک حقیقت غیر قابل انکار می‌باشد.

 

سقف وافل چیست؟

  سقف وافل چیست  

از سری پرسش های اساسی که در ذهن افرادی که در حوزه ساخت و ساز فعالیت دارند، همیشه ایجاد می‌شود، سقف وافل چیست؟ قطعا می‌باشد. این متریال ساختمانی دارای شکلی منتظم و اصولی است، که به راحتی در قسمت سقف قرار می‌گیرد، این سقف در رده سقف های بتنی قرار دارد، این محصول بر اساس استانداردهای دنیای مهندسی تولید شده است و هیچ گونه کم و کاستی ندارد، این سقف از قرن ۱۹ میلادی تولید و به عنوان یک مصالح ساختمانی پرکاربرد شناخته شد، این سقف حالت مربع شکلی دارد و بسیاری از فعالیت های ساختمانی را این محصول نظم بخشیده است.

سقف وافل پیشینه‌ای قدیمی داشته و در حتی بسیاری از آثار باستانی می‌توانید نمونه هایی از این محصول را مشاهده کنید. اما بیشتر در مکان هایی که دهانه بلندی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد، بر اساس آمارهای جدید اغلب کارشناسان فعال در حوزه ساخت و ساز بهره گیری از این متریال را در سازه ساختمانی ترجیح می‌دهند.

 

تاریخچه سقف وافل

برخلاف تمامی باورها این سقف در رده متریال ساختمانی نوظهور قرار ندارد، بلکه این محصول ساختمانی پیشینه ای قدیمی دارد. بررسی های باستان شناسی این گونه عنوان کرده است که در بخش هایی از قسمت های باقی مانده از تخت جمشید از سقف وافل استفاده شده است، شاید به نوعی یکی از پیشگامان اصلی این محصول ایرانیان شناخته می‌شوند.

از قرن ۱۹ میلادی این متریال ساختمانی به اوج محبوبیت خود رسید، اولین سقف وافل جهان حدود ۲۵۰۰ سال پیش توسط هخامنشیان ساخته شده است و داده های معتبری جهت اثبات این گفته وجود دارد، در قرن نوزدهم در بخش های مختلف اروپا مهندسان اقدام به تولید نسل جدیدی از این سقف ها کردند، که در حال حاضر نمونه های مختلف آن کارایی بی شماری دارند.

 
حتما بخوانید: جواز ساخت چیست
 

مزایا و معایب سقف وافل

  مزایا و معایب سقف وافل  

یکی از عوامل اصلی فروش بی سابقه این متریال ساختمانی در سال های اخیر مزایای بی شمار آن است که بارها توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته، مزایا و معایب سقف وافل شامل موارد مختلفی است. از اصلی ترین مزایای این سقف، وزن بسیار کم و شکل منتظم آن می‌باشد، در سایه این دو ویژگی سازه ساختمانی شما امنیت بیشتر را به راحتی تجربه خواهد کرد، این سازه از قیمت بسیار مناسبی برخوردار است و در مقایسه با سایر نمونه های مشابه کیفیت بالاتری دارد، سقف وافل طول عمر بسیار بالایی داشته و قابلیت تحمل هرگونه فشار و نیروی مضاعفی را دارد، این سقف در هر سازه ساختمانی قابل استفاده می‌باشد و هیچ گونه محدودیتی از این بابت وجود ندارد.

  • در برابر عوامل مخرب بیشترین میزان از مقاومت را از خود نشان می‌دهد، به همین علت یک متریال ساختمانی کم نظیر شناخته می‌شود.
  • در برابر رطوبت مقاومت کافی را از خود نشان می‌دهد و درصد جذب رطوبت این متریال ساختمانی کمتر از ۳ درصد می‌باشد.
  • از انعطاف بسیار بالایی برخوردار است و به همین علت در اثر فشار دچار ترک و شکستگی نمی‌شود. به کمک این سقف شما دیگر هیچ گونه احتیاجی به تیرچه و بلوک در سازه ساختمانی نخواهید داشت، در نتیجه شما در سایر هزینه های مربوط صرفه جویی می‌کنید.
  • از ایمنی کاملا بالایی برخوردار است، در حالی که سایر متریال ساختمانی چنین ویژگی را دارا نیستند.
  • با استفاده از این نوع سقف شما نیازمند پیاده سازی آرماتور بندی جهت اجرای تیرچه در قسمت های مختلف سقف و اطراف ستون نیستید.
  • ظاهر آن بسیار زیبا و بدون نقص است.
  • این متریال ساختمانی در برابر بلایای طبیعی نظیر سیل، زلزله و حتی تغییرات جوی بهترین عملکرد ممکن را از خود نشان می‌دهد.

امروزه علاوه بر توجه به مقاومت سازه، عایث بودن آن در مقابل گرما و سرما نیز حائز اهمیت است، بنابراین در بعضی از سازه ها از پشم سنگ نیز استفاده می‌شود، جهت اطلاع از اینکه پشم سنگ چیست و چه کاربردهایی دارد، مقاله دیگر ما را بخوانید.

معایب آن بسیار محدود و جزئی است، این محصول در رده متریال ساختمانی اصلاح شده قرار دارد، که در موقعیت های حساس رفتار مناسب را از خود نشان می‌دهد:

از اصلی ترین معایب سقف وافل هزینه های سنگین قالب های آن می‌باشد.

  • همچنین در سطوح شیب دار شما نمی‌توانید از این سقف استفاده کنید، چون شکل و ظاهر کلی این متریال متفاوت می‌باشد، همچنین این سقف برای تامین ایمنی بیشتر ضخامت بسیار کمتری دارد، در نتیجه عایق بسیار خوبی در برابر گرما، سرما و صدا نیست، در نتیجه شما مستلزم پرداخت هزینه های بیشتر جهت اجرای عایق های مختلف هستید.
  • از دیگر معایب سقف وافل اجرای متفاوت آن می‌باشد، که باید از افراد حرفه ای در این زمینه کمک گرفت، اما قطعا هر محصولی در کنار ویژگی هایی که در اختیار کاربر قرار می‌دهد، معایب مختص به خود را نیز دارد، سقف وافل نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست.

در کنار این سازه ها جهت افزایش چند برابری ایمنی می‌توانید از وال پست ها نیز استفاده کنید، جهت آشنایی کامل با انواع وال پست مقاله دیگر ما را بخوانید.

 

انواع سقف وافل

این محصول ساختمانی در نمونه های مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شود، که هر یک دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند، اما به لحاظ کیفیت تمامی سقف های وافل در یک پله قرار دارند. انواع سقف وافل دارای کارایی متفاوت و منحصر به فردی هستند و شما باید به این نکته توجه کافی داشته باشید، انواع سقف وافل به وفور در سازه های ساختمانی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و تمامی نمونه های مختلف مورد تایید جامعه مهندسی است، همچنین انواع مختلف این محصول بر اساس استانداردهای از پیش تعیین شده تولید شده اند، برخی از انواع سقف وافل پرفروش و محبوب در بازارهای داخلی شامل موارد زیر هستند:

  • یک طرفه: این محصول در قسمت سقف سازه های ساختمانی با طول دهانه و عرض بیشتر از دو متر مورد استفاده قرار می‌گیرد، این مدل یک طرفه است و نحوه اجرای آن در مکان های مختلف متفاوت می‌باشد، شکل ظاهری این محصول نیز با نوع دو طرفه آن کاملا متفاوت است، سقف وافل یک طرفه احتیاج به هیچ گونه تیرچه و بلوکی جهت اجرا ندارد، این سقف در صورت نصب اصولی طول عمر بیشتری خواهد داشت، همچنین پیش نیاز تامین امنیت در هر مکانی نصب دقیق این محصول است.
 
  • سقف وافل دو طرفه: از دیگر نمونه های محبوب که بیشتر در سازه های ساختمانی که طول دهانه و عرض آن کمتر از ۲ متر است، مورد استفاده قرار می‌گیرد، سقف وافل دو طرفه می‌باشد، این سقف بیشتر در پروژه های ساختمانی با متراژ کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، حتی قابلیت رقابت با بهترین متریال ساختمانی را دارد، برای اجرای این سقف شما نیازمند پرداخت هیچ گونه هزینه مازادی جهت خرید مواد اولیه دیگری نیستید.
   

نحوه اجرای سقف وافل

شما برای اجرای این متریال ساختمانی نیازمند یاری تکنسین های حرفه ای و تخصصی هستید، چنین افرادی به واسطه تبحر بسیار بالایی که در این زمینه دارند، به بهترین شکل ممکن آن را در محل اجرا می‌کنند. نحوه اجرای سقف وافل در مقایسه با سایر متریال ساختمانی بسیار متفاوت و منحصر به فرد است، برای اجرا ابتدا زیرسازی به صورت استاندارد در محل اجرا می‌شود، بنابر شرایط سازه مهندس ناظر به بهترین شکل ممکن زیرسازی را انجام می‌دهد، پس از این مرحله نوبت چیدن قالب های وافل است، که این قالب ها بر اساس نقشه ای که از پیش تعیین شده، در محل مناسب قرار می‌گیرد.

در گام بعدی بتن ریزی بر اساس قوانین حاکم انجام می‌شود، بتن ریزی باید به صورت اصولی و با مقدار مناسب انجام بگیرد، سپس نوبت قالب برداری از سقف است، این مرحله حتما باید با دقت تمام اجرا شود، تا هیچ گونه مشکل خاصی در ادامه بروز پیدا نکند. در نهایت نازک کاری به نحو احسن توسط تیم اجرای سقف وافل انجام می‌شود، نازک کاری صحیح و اصولی به اجرای هرچه سریع تر و بهتر سقف کاذب در سازه ساختمانی کمک خواهد کرد. همچنین بعد از اجرای کامل، استفاده از رنگ عایق رطوبت پیشنهاد می‌شود تا بتوانید به صورت کامل ایمنی را در این سازه حفظ کنید. از این رنگ عایق به دلیل مقاومت بالای آن برای عایق کاری روف گاردن نیز استفاده میشود.

 

سقف گرین وافل چیست؟

سقف گرین وافل یک نوع سیستم سقفی وافل است که به منظور بهبود عملکرد زیست‌محیطی و پایداری در ساختمان‌ها طراحی شده است. این سیستم معمولاً از مواد سبز و دوستدار محیط زیست تشکیل شده و ممکن است شامل عناصر طبیعی باشد و تجزیه پذیر می باشد. استفاده از سقف‌های گرین وافل می‌تواند به کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی ساختمان‌ها کمک کند و به عنوان بخشی از راهکارهای طراحی پایدار در نظر گرفته می‌شود. ساختار سقف های گرین وافل همانند سقف وافل است و عموما در متریال با یکدیگر متفاوت هستند.

 

نتیجه گیری

به صراحت می‌توان ادعا کرد، که یکی از بهترین متریال ساختمانی برای پروژه های گوناگون سقف وافل می‌باشد، که در رده متریال بتنی با کیفیت مثال زدنی قرار دارد، ویژگی های بی شمار این محصول از عوامل اصلی محبوبیت آن شناخته می‌شود، هزینه اجرای آن در هر مکانی بیش از حد گران قیمت نیست.

برای اجرای این نوع سقف از افراد حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید، تا در آینده با مشکل خاصی مواجه نشوید، ایمنی سازه به کمک این متریال ساختمانی کاملا تضمین شده خواهد بود.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *