Skip to main content

رنگ نانو چیست؟ ( بررسی ویژگی + مزایا + معایب رنگ نانو ساختمانی )

|

رنگ نانو

رنگ نانو محصول جدیدی است که هم اکنون در صنعت‌های گوناگون از آن استفاده فراوان می‌شود. این نوع رنگ به نسبت رنگ‌های معمولی قابلیت چسبندگی بسیار بیشتری دارد و سبب متمایز شدن آن در بازار شده است. به راحتی می‌توان برای سطوح متنوع سیمانی، سنگی، فلزی و چوبی از این رنگ استفاده کرد. دوام سطح رنگ آمیزی شده با این محصول بیشتر بوده زیرا رنگ نانو باکیفیت و مقاوم است.

 

رنگ نانو چیست؟

این نوع رنگ در برابر حرارت، رطوبت و خوردگی عایق بوده و به همین دلیل برای پوشش دیوارهای خارجی، دیوارهای داخلی و نمای ساختمان ها استفاده می‌شود. از ویژگی های عالی این محصول قابل شستشو بودن آن است. رنگ های متنوع نانو با رزین اکریلیک ساخته شده اند و بدون حلال می‌توان از آنها برای نما و دیوارهای ساختمانی استفاده کرد. امروزه در اکثر ساختمان های مدرن برای نقاشی های متعدد از این محصول استفاده می‌کنند.

کیفیت بالا و خصوصیات منحصر به فرد رنگ های نانو موجب محبوبیت آنها شده است. آلودگی هایی مثل باکتری ها و دود کارخانه ها روی این نوع رنگ هیچ اثری نمی‌گذارند.

 

ساختار رنگ نانو ساختمانی به چه شکل است؟

باید بدانید رنگ نانو تولید شده یکی از فناوری های کاربردی و عالی محسوب می‌شود که در صنایع مختلف از آن استفاده می‌کنند. در واقع، این نوع رنگ ویژه از مواد اولیه ای در اندازه اتم و مولکول تولید شده است. در ترکیبات و ساختار رنگ های نانو از رزین اکریلیک استفاده شده که موجب می‌شود رنگ های نانو با کیفیت بیشتری ساخته شوند.

در ساخت رنگ های نانو از مواد عایق و مقاوم استفاده شده است. این محصول به شکل مایع در بسته بندی های مختلف در بازار عرضه می‌شود.

 

رنگ نانو ساختمانی

 

رنگ نانو ساختمانی چه ویژگی هایی دارد؟

این محصول براساس ویژگی ها و کاربردهایی که دارد به 8 نوع تقسیم بندی شده که شامل رنگ ضد باکتری، رنگ نوشت ناپذیر، رنگ ضد خراش، رنگ ضد انعکاس، رنگ ضد خوردگی، رنگ ضد آب، رنگ عایق حرارتی و رنگ خود ترمیم شونده می‌باشد.

تمام ترک ها و حفره های سطحی ساختمان را می‌توان خیلی راحت با رنگ نانو ساختمانی پر کرد. این محصول در برابر پوسیدگی، ترک و انواع نمک و کلر مقاوم است.

این محصول در ساختمان سازی به عنوان بهترین عایق رطوبتی نانو برای عایق کردن سطوح خارجی و داخلی ساختمان به کار می‌رود. در واقع رنگ مورد نظر سبب عایق بندی و محافظت بیشتر ساختمان می‌شود. استفاده از آن در نمای ساختمان ها سبب می‌شود گرد و غبار و آلودگی جذب نما نشود‌، این محصول برای پوشش کف ساختمان، رنگ آمیزی دیوارها و عایق کردن پشت بام بهترین گزینه است. البته محصولات مختلفی برای مقاومت در برابر رطوبت وجود دارند که شما می‌توانید جهت خرید  عایق رطوبتی نانو در انواع مختلف با شماره 02147631000 تماس حاصل فرمایید.

رنگ ساختمانی نانو از مواد و ترکیبات شیمیایی ساخته نشده و به خاطر همین برای طبیعت ضرری ندارد. در ساختمان‌ها برای پوشش سطوحی که دارای حفره‌های درشت و ریز هستند از رنگ نانو استفاده می‌شود تا خاک و رطوبت به مصالح مورد نظر نفوذ پیدا نکند.

ویژگی رنگ ساختمانی نانو آنتی باکتریال بودن و سبک بودن آن می‌باشد و به دلیل طول عمر بالا در اکثر ساختمان‌ها از آن استفاده می‌شود. این محصول یک عایق حرارتی است که در برابر حرارت پایین و بالا، اشعه فرابنفش، رشد خزه و جلبک، شرایط محیطی نامساعد، مواد اسیدی و شیمیایی مقاومت بسیار زیادی دارد.

مزیت رنگ آمیزی سطوح ساختمانی با رنگ های نانو در واقع این است که ساختمان در برابر صدا، الکتریسیته، انرژی و رطوبت به طور کامل عایق بندی می‌شود. با استفاده از شابلون و ابزار آلات مخصوص، به سادگی می‌توان طرح های متنوعی را با رنگ نانو در ساختمان ها ایجاد کرد.

خاصیت های متنوع رنگ نانو ساختمانی سبب شده است تا برای محافظت و عایق بندی محیط داخلی و بیرونی ساختمان مانند لوله و اتصالات، سطوح حمام و سرویس بهداشتی، آجر نما، اسکلت و سازه فلزی به کار رود. اگر در کنار این نوع رنگ از گچ نانو نیز برای ساختمان خود استفاده نمایید می‌توانید از مزایای فوق العاده مقاومت بالای آن در برابر رطوبت نیز استفاده نمایید. در مورد این محصول در مقاله ” گچ نانو ” بیشتر بخوانید.

 

 

 

معرفی انواع رنگ نانو

رنگ ها و محصولات مختلفی توسط شرکت های مختلف تولید و عرضه می‌شوند، اما در ادامه قصد داریم به برخی از محصولات شرکت نانو آکسون اشاره کنیم تا با کاربردها و نام های آنها بهتر آشنا شوید:

 

— NAX-BPR

این محصول پرایمری می‌باشد که از مواد اکریلیکی بر پایه آب تولید شده و در نمای ساختمان برای بیشتر شدن چسبندگی رنگ ها و کیفیت آنها از آن استفاده می‌شود. پرایمر مورد نظر به دلیل منعطف بودن تمام ترک های ریز و کوچک در سطوح مختلف ساختمان را پر می‌کند.

موارد استفاده از این پرایمر برای بیشتر شدن پیوند سطحی با سطوح زیرین و بهتر شدن چسبندگی می‌باشد‌. مقاومت شیمیایی زیاد، چسبندگی بالا، غیر سمی بودن، غیر قابل اشتعال بودن از ویژگی های آن است.

 

NAX-BPR

 

— NAX-BTC

این رنگ برای پوشش نما کارایی زیادی دارد و از ترکیبات اکریلیک به همراه سیلیکون بر پایه آب تولید شده است. مواد سیلیکونی آن سبب نفوذ پذیری و انعطاف پذیری بسیار زیاد رنگ مورد نظر شده و به همین خاطر در برابر نور خورشید و اشعه ماورا بنفش، پوشش بسیار مقاومی محسوب می‌شود. رنگ تولیدی در برابر قارچ ها و جلبک ها نیز مقاوم است.

برای محافظت و تزئینات سطوح خارجی از آن به عنوان رنگ نما استفاده می‌شود. به راحتی می‌توان سطوح بلوک، بتن، گچ سیمان و تخته گچی را با آن رنگ کرد.

 

NAX-BTC

— NAX-PR

از کوپلیمر آکریلیک بر پایه آب به عنوان بهترین پرایمر با قدرت چسبندگی زیاد تولید شده و در صنایع نانو عایق آکسون کارایی دارد. پرایمر تولیدی در سایر رنگ های پایه آب، میزان چسبندگی سطحی را افزایش می‌دهد. این پرایمر کاملا انعطاف پذیر بوده و در برابر اشعه مضر خورشید مقاوم است.

 

NAX-PR

— NAX-PTC

یک رنگ عایق رطوبتی به شمار می رود که از مواد پلی اورتان بر پایه رزین اکریلیک تولید شده است. اکثر سازه های فولادی با کمک این رنگ، محافظت می شوند. این محصول یک پوشش نهایی برای سطوح فولادی محسوب می شود که آنها را در برابر فرسایش و شرایط جوی مقاوم می سازد‌.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا دریافت مشاوره در رابطه با محصولات با شماره 02147631000 تماس حاصل فرمایید.

 

مزایای رنگ های نانو

رنگ پرطرفدار نانو مزیت های مختلفی دارد، به دلیل نیاز نداشتن به حلال محصولی سازگار با محیط زیست و طبیعت می‌باشد. رنگ نانو ساختمانی و انواع دیگر آن در برابر رطوبت محیط و نفوذ باران مقاوم است.

این محصول بی نظیر برای پوشش پشت بام و نما استفاده شده زیرا در برابر شرایط جوی سخت، مقاومت زیادی دارد. به خاطر چسبندگی فوق العاده بالایی که دارد از آن برای عایق کاری و رنگ آمیزی سطوح بتن، سیمان، گچ، فلز و چوب استفاده می‌شود. پوشش بادوامی که این رنگ ایجاد می‌کند سبب شده است در صنایعی از جمله زیست پزشکی، الکترونیک و نوری، اتومبیل، دریانوردی، بیمارستان ها، کشتی های جنگی و نفت و گاز به کار گرفته شود.

 

معایب رنگ نانو

در مقابل مزیت‌های فراوانی که این محصول برای بشر به همراه داشته در واقع تعدادی عیب هم برای آن ذکر شده است که به شرح زیر می‌باشد:

  • میزان ویسکوزیته آن بسیار بالا است.
  • برای استفاده از آن نیاز به متخصص و نیروی کار حرفه‌ای می‌باشد.
  • در بعضی از مناطق دسترسی به آن بسیار دشوار است.

 

کاربرد رنگ نانو چیست؟

این رنگ که با تکنولوژی نانو ساخته شده است در واقع یک نوع عایق ساختمانی نیز می باشد که به عنوان پوشش برای نمای بیرونی و درونی ساختمان کاربرد دارد از این رنگ برای آب بندی استخر و سرویس بهداشتی نیز می‌توان استفاده نمود. بخشی از کاربردهای این رنگ شامل موارد زیر است :

  • عایق بندی پشت بام
  • عایق بندی رطوبتی نما
  • آب بندی سرویس بهداشتی
  • آب بندی لوله های آب و فاضلاب
  • عایق کاری اسکلت داخلی ساختمان
  • درزگیری کاشی و سرامیک

 

نتیجه گیری

با توجه به همه خصوصیات و ویژگی هایی که رنگ نانو به همراه دارد، به این نتیجه می‌رسیم این محصول جایگزین مناسبی برای عایق های سنتی موجود در بازار است، زیرا پوشش نانوی ایجاد شده در سطوح مختلف در برابر تغییرات دمایی در فصل زمستان و تابستان تغییری نمی‌کند و ثابت باقی می‌ماند.

امروزه استفاده از انواع رنگ های نانو در زمینه‌های مختلف صنعتی و ساختمان سازی بسیار گسترش پیدا کرده است و دلیل آن در واقع ویژگی‌ها و کارایی‌های متنوع این نوع رنگ است.

این فناوری پیشرفته با سایر رنگ‌های موجود در بازار متمایز بوده و به خاطر ویژگی‌های جدیدی که داشته در نقاشی ساختمان و رنگ آمیزی های مختلف از آن استفاده می‌کنند.

با توجه به مقاومت بسیار زیاد و چسبندگی بالایی که رنگ نانو به همراه دارد، می‌توان نتیجه گرفت که در اکثر نمای ساختمان‌ها و پشت بام‌ها از این محصول استفاده شده و می‌توان خیلی راحت کف، سقف و دیوارها را با آن عایق نمود تا از اتلاف انرژی جلوگیری کرد.

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *