Skip to main content

آشنایی کامل با روش های اطفاء حریق اتاق سرور

|

اطفاء حریق اتاق سرور

بسیاری از شرکت های خصوصی و دولتی، سازمان ها و ارگان های بزرگ، برای دسته بندی اطلاعات مورد استفاده نیاز به جمع آوری و ساماندهی آنان دارند. در این صورت از اتاقک های سرور برای نگهداری داده ها و انواع اطلاعات الکترونیکی و… استفاده می‌‌شود. این اتاق های سرور با داشتن اهمیت بسیار بالایی برای سازمان ها و… نیازمند یک سیستم ایمنی، اصولی و معتبر می‌‌باشند که ریسک از بین رفتن داده ها را کاهش دهد.

 

روش های اطفاء حریق اتاق سرور

استفاده از سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور برای شناسایی موارد تاثیرگذار در آتش سوزی و همچنین مهار کردن حریق به وجود آمده، بسیار مهم و جامع می‌‌باشد. لذا اتاق های سرور که به عنوان منبع اصلی داده و اطاعات سازمانی، ارگانی و شرکتی می‌‌باشد، با بهره گیری از سیستم اطفاء حریق مناسب، در امنیت کامل به سر می‌برند.

سیستم اعلام و اطفاء حریق برای این مراکز، بسیار جامع و پیچیده می‌‌باشد. اما برای واکاوی جهت درک بهتر فعالیت های این سیستم، بهتر است به اقدامات مهم انجام شده در هنگام وقوع حریق در اتاق های سرور پرداخت.

در ابتدا با روشن شدن هشدارد هنده های سیستم اعلام حریق، اطلاع رسانی به مراکز آتش نشانی و مهار حریق صورت می‌گیرد. اطلاع رسانی می‌‌تواند در کوتاه ترین زمان ممکن به چند مرکز مختلف صورت بگیرد. ابلاغ پیام آتش سوزی به مراکز مدیریتی و حراستی شرکت، سازمان و ارگان برای اعمال اقدامات امنیتی بیشتر، توسط این سیستم انجام می‌گیرد. از سویی دیگر ابلاغ پیام آتش سوزی به مراکز آتش نشانی برای مهار هر چه سریع تر آتش در محل وقوع، از اصلی ترین فعالیت های این سیستم می‌‌باشد.

با توجه به کارکرد و روش های تهاجمی انواع سیستم اطفاء حریق اتاق سرور، خاموش سازی آتش با بهره گیری از انواع محصولات مهار کننده انجام می‌گیرد. اعمال لوله کشی ها و تعبیه سیلندرهای گازی مخصوص برای رفع آتش و حریق توسط سیستم اطفاء حریق اتاق سرور قابل انجام است. این مورد می‌‌تواند با تشخیص کنترل پنل سیستم و صادر شدن فرمان شروع فعالیت سیلندرهای گازی، انجام بگیرد.

خروج گاز مخصوص برای عدم واکنش اکسیژن با آتش برای شعله ور شدن بیشتر، توسط سیلندرها انجام می‌‌شود. این گازها در رفع آتش به وجود آمده نقش مهمی دارند و عمل اطفا حریق اتاق سرور را به طور کامل و خود محور انجام می‌‌دهند. آغاز فعالیت این سیلندرها توسط سیستم مرکزی اطفا حریق اتاق سرور به صورت اتوماتیک انجام می‌‌شود. اما برای اطمینان بیشتر از عملکرد درست و صحیح آن تعبیه یک ضامن دستی روی سیلندر جهت خارج سازی گاز و متریال موجود، قرار گرفته است.

یکی دیگر از روش های اطفا و جلوگیری از آتش سوزی استفاده از محصولات آتش بند است، این محصولات به عنوان یک عایق، مناسب برای دیوار، داکت و کابل ها قابل استفاده هستند، رنگ عایق برق به شما کمک می‌کند که در زمان آتش سوزی، در سوختن و از بین رفتن سیم ها و کابل ها وقفه ایجاد کنید تا فرآیند خاموش کردن آتش انجام شود.

   

نحوه عملکرد سیستم اطفاء حریق اتاق سرور

  اطفا حریق اتاق سرور  

سیستم اعلام و اطفا حریق اتاق سرور، در شناخت موارد آتش سوزی و انجام اقداماتی برای رفع آن موثر می‌‌باشد. عموما گیرنده ها و دتکتورهایی که در قسمت داخلی و بیرونی اتاق سرور نصب می‌‌شوند، به عنوان اولین متعلقات سیستم، اهمیت بسیار زیادی دارند. این گیرنده ها با بررسی میزان حرارت و دمای داخل اتاق، میزان دود و گازهای خطرناک و ریسک زا برای آتش سوزی، میزان شعله و نور حاصل از آتش، می توانند در تشخیص عوامل آتش سوزی، سریعتر عمل نمایند.

با تشخیص این موارد، در کمترین زمان، ابلاغ این موضوع به کنترل پنل سیستم انجام می‌گیرد. کنترل پنل با بررسی تخصصی پیام می‌‌تواند هشدار دهنده ها را روشن نماید. هشدار دهنده ها با داشتن ویژگی های نوری و صوتی، هشدار لازم برای اطلاع دادن به افراد موجود در مکان مورد نظر را می‌دهند.

کنترل پنل با دستور دادن به سیستم های فیزیکی اطفا حریق اتاق سرور، آغاز عملیات اطفاء را سبب ساز می‌گردد. همچنین ابلاغ پیام الکترونیکی به مرکز آتش نشانی و تعیین منطقه و محل دقیق آتش سوزی توسط کنترل پنل به انجام می‌رسد.

تعبیه انواع دتکتور در داخل اتاق سرور بر اساس متراژ داخلی آن امکان پذیر می‌‌باشد. همچنین بررسی موارد آتش زا در داخل اتاق، برای انتخاب درست مدل سیستم اطفاء حریق لازم و ضروری می‌‌باشد. به عنوان مثال جنس متریال های سقف و دیوار کاذب، جنس کفپوش ها، متریال انواع لوله های پوشش دهنده سیم کشی، نوع سیستم سرمایشی و گرمایشی، مکان گذر کابل های برق زیر زمینی و سقفی و مواردی از این قبیل می‌‌تواند قبل از انتخاب و تهیه سیستم اطفاء حریق مورد بررسی قرار بگیرند.

 

معرفی اجزای سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور

  سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور  

استفاده از لوله های دارای گالوانیزه گرم، برای سیم و کابل کشی گیرنده های سیستم مورد نظر، اهمیت به سزایی دارد. لوله های گالوانیزه با استاندارد معین طراحی و ساخته می‌‌شوند و برای نصب آماده می‌‌شوند.

یک عدد کنترل پنل برای ساماندهی اطلاعات دریافتی از گیرنده ها و ابلاغ دستورات اساسی برای اعلام و اطفاء حریق، از ملزومات این سیستم می‌‌باشد. طبعا تنوع کنترل پنل بر اساس مدل و قابلیت های مختلف این سیستم متفاوت می‌‌باشد.

استفاده از دتکتورهای گیرنده برای نصب در قسمت داخلی و بیرونی اتاق سرور، بسیار کاربردی می‌‌باشد. دتکتورها در انواع حرارتی، شعله ای، گازی و دودی طراحی شده‌اند که با داشتن حسگر طراحی شده و دقیق، می‌توانند شناسایی عوامل خطرناک و ریسک زا را در داخل اتاق سرور به انجام برسانند.

شستی ها به عنوان تجهیزات دستی، می‌توانند در کارکرد سیستم اطفاء حریق نقش مکملی داشته باشند. این تجهیزات با داشتن یک محفظه پلاستیکی مربع با پوشش شیشه ای، امکان پذیرش ضربه را دارا هستند. ضربه اعمال شده روی پوشش شیشه ای آنها، دستور لازم را به کنترل پنل ابلاغ می‌‌کند. شستی ها در سه نوع شستی اعلام کننده، شستی تخلیه مواد اطفاء و همچنین شستی توقف تخلیه مواد اطفاء می‌‌باشد. انواع زنگ هشدار و آژیرهای نوری برای ابلاغ و اطلاع رسانی حریق به افراد در این سیستم استفاده می‌گردند.

سیستم های اعلام حریق کاربردها و انواع مختلفی دارند که در مقاله دیگرمان با نام ” سیستم اعلام حریق چیست ” همه چیز را در رابطه با آنها توضیح داده‌ایم، جهت آشنایی کامل، مقاله را از دست ندهید!

 

نتیجه گیری

جایگاه مهم اتاق سرور، ایجاد یک امنیت بالا را برای آن، الزام می‌‌کند. لذا با تعبیه و نصب سیستم اعلام و اطفاء حریق اتاق سرور، می‌‌توان از نابودی اطلاعات مهم موجود در این مکان، در صورت آتش سوزی جلوگیری به عمل آورد. قطعا متعلقات و تجهیزات موجود در این مکان، ریسک خطر آتش سوزی را افزایش می‌‌دهد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *